bezoekersinfo

JA, IK WORD OOK DONATEUR

 

 

 

Draag jij de Hellevoetse popcultuur ook een warm hart toe? Word dan donateur van Wallenpop. Met jouw steun lever je een bijdrage aan het voortbestaan van ons gratis toegankelijk festival.

 

Je kunt je (vrije) donatie

overmaken op IBAN nr.:

NL47 RABO 03 65 41 88 70

t.n.v.: Stichting Cultuuroverleg Hellevoetsluis. Vermeld daarbij: 'Donatie Wallenpop 2018'

én je naam en adres. Dan ontvang je van ons de Wallenpop-Button.

 

Alvast 1000x dank!

We waarderen het zeer.

algemeen

toegang

alcoholbeleid

foto-, audio-

en beeldopnames

De organisatie van Wallenpop doet er alles aan om je veiligheid zo goed mogelijk te garanderen. Daarbij doen wij natuurlijk ook een beroep op jouw eigen verantwoordelijkheid. Houd je dus aan ons huisreglement en volg te allen tijde de aanwijzingen van de organisatie en security op. Laten we er

met z'n allen ook dit jaar weer een geweldig festival van maken!

 

maximum aantal bezoekers

In opdracht van- en in overleg met politie en brandweer zal een maximum aantal bezoekers worden toegelaten op het festivalterrein.

Bij het bereiken van de door de overheden opgelegde norm zal de toegang tot het terrein voor nieuwe bezoekers helaas moeten worden geweigerd.

 

PARKEREN

Kom bij voorkeur met OV. Er is slechts een zéér beperkt aanbod aan parkeerplaatsen rondom het festivalterrein.

 

consumptiemunten + pinnen

Tijdens Wallenpop betaal je al het eten en drinken met consumptiemunten

die tegen betaling verkrijgbaar zijn op het festivalterrein. Consumptiemunten betaal je of contant of met je pinpas (pinnen vanaf 5 euro). Uitgegeven consumptiemunten zijn niet inwisselbaar voor contant geld en worden niet teruggenomen.

 

POLSBANDJES

Alle Crew-, VIP- en 18+ Polsbandjes zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

 

EHBO

Er is een EHBO-post op het terrein aanwezig.

Ter bescherming van jouw en andermans veiligheid zullen tassen, rugzakken etc. bij entree worden gecontroleerd. Er kan gevisiteerd worden. Bezoekers dienen zich te houden aan de instructies van de security betreffende het binnenbrengen van glas, blik, etenswaar, (gevaarlijke) voorwerpen etc. Het is de organisatie te allen tijde voorbehouden om te bepalen of een object als gevaarlijk kan worden aangemerkt.

 

Eigen drank

Het is verboden eigen drank mee te nemen. Bedenk daarbij dat je door het betalen voor een drankje meehelpt om Wallenpop geheel gratis te houden voor het publiek, dus ook voor jou. De organisatie van Wallenpop wordt voor een aanzienlijk deel bekostigd uit de drankomzet.

 

TOEGANG VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS EN MINDERVALIDEN
Het terrein is voor rolstoelgebruikers en mindervaliden toegankelijk.

Echter door het karakter van de vestingwallen is het mogelijk dat door weersomstandigheden sommige gedeelten van het festivalterrein niet begaanbaar zullen zijn.

 

HONDEN/HUISDIEREN

Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten op het festivalterrein. Voor hulphonden wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt.

 

PARAPLU’S, SELFIESTICKS EN LASERPENNEN
In verband met de veiligheid van de bezoekers zijn paraplu’s, selfiesticks en laserpennen niet toegestaan op het festivalterrein. Deze dienen bij de entree van het festivalterrein afgegeven te worden en kunnen bij het naar huis gaan weer worden opgehaald. Hier is echter geen toezicht op, het achterlaten van je eigendommen is dus op eigen risico. Bij overtreding van deze regels vindt verwijdering van het festivalterrein plaats.

Op het festivalterrein is het voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan alcohol te kopen of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder onder geen enkele voorwaarde toegestaan om alcohol te verstrekken aan bezoekers jonger dan 18 jaar.

 

18+ polsbandje

Op verzoek van security dient bij de toegang van het festivalterrein een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor je leeftijd kan worden vastgesteld. Lijk je jonger dan 25 jaar dan kan er om je legitimatiebewijs gevraagd worden en krijg je, indien je 18 jaar of ouder bent, een 18+ bandje waardoor je kunt aantonen dat je toestemming hebt om alcoholhoudende drank te mogen kopen.

 

alcohol-blaastest onder de 18 jaar

Vanaf dit jaar is in de gemeente Hellevoetsluis een nieuwe beleidsregel voor evenementen van kracht. Bij de entree van het festivalterrein kunnen jongeren onder de 18 jaar gevraagd worden een alcohol-blaastest af te leggen. Als blijkt dat je inderdaad alcohol (voor)gedronken hebt word je de entree geweigerd. De alcoholtest is onderdeel van de entreeprocedure en wordt uitgevoerd door medewerkers van de security.

STERKE DRANK

Sterke drank (drank met een alcoholpercentage van 15% of meer) wordt op het festivalterrein niet verkocht en mag door bezoekers aldaar niet genuttigd worden.

Het maken van, voor niet commercieel gebruik bestemde, foto-, audio- en/of beeldopnames zijn in principe toegestaan. Echter, mocht een bandlid, manager of de organisatie van Wallenpop kenbaar maken dat dit gedurende een optreden niet is toegestaan, dan word je dringend verzocht dit te respecteren. Bij het niet naleven van het verzoek zal worden opgetreden door de security.

 

Op Wallenpop kunnen commerciële foto’s of beeldopnamen worden gemaakt door professionele fotografen en journalisten ten behoeve van verslaggeving op internet of in traditionele media. Echter op de muziek en het optreden van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Het maken van beeld- en geluidsopnamen van de artiesten tijdens hun optreden is zonder vooraf gegeven schriftelijke toestemming door de artiesten en/of organisatie niet toegestaan.

 

Tijdens het festival vindt er in opdracht van de organisatie foto- en/of videoregistratie plaats. De beelden (kunnen) worden gepubliceerd op de Wallenpop website en/of facebook-pagina, en is niet beperkt tot deze. Als bezoeker van Wallenpop stem je hiermee in en vervalt het portretrecht.

Wallenpop bedankt: