Lucas Hamming

Wat doet een artiest in zijn drukste jaar tot nog toe? Die maakt gewoon nòg een plaat! Lucas Hamming is niet te stoppen. Je vraagt je af, waar die de tijd vandaan haalt in het jaar met én Pinkpop, 100 shows én de 3FM Serious Request themasong Are You With Me. Het is de tomeloze ambitie die hem voortdrijft. Luck Is For Suckers heeft ambitie en impulsiviteit als tekstuele rode draad door de tien tracks lopen. Maar het is géén conceptalbum waarschuwt hij bij voorbaat. ‘Het concept?’ ‘Dat ben ik zelf.’

lucas hamming

14.45

 

Call It Off

De Nederlandse pop punk band Call It Off doet het nationaal en internationaal erg goed. De formatie bestaat nog maar sinds 2013, maar de heren hebben al in het voorprogramma gestaan van onder andere New Found Glory, Panic! At The Disco, The Story So Far en The Wonder Years. Met het laatste album ‘Abandoned’, contracten met Sony Music en CTM Publishing én een nominatie voor de 3FM Talent Award, zijn ze klaar om de wereld te veroveren.

Call It Off

23.00

line-up 2017

 

Navarone

Navarone is een veelzijdige rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternatieve rock. De Nijmeegs-Amsterdamse formatie is als energieke live-act een graag geziene gast op festivals. Hun sterke live-reputatie betekent echter niet dat ze op de plaat niet uit de verf komen. Voor beide albums die Navarone heeft uitgebracht, werkten ze in Nashville samen met mixer Vance Powell, vaste rechterhand van de fameuze Jack White.

Navarone

21.30

 

Stavast

“Ik was er klaar mee. Maar het was niet klaar met mij” zegt Marco Roelofs, de voormalige frontman van Heideroosjes. Dus begon hij vorig jaar een nieuwe band, STAVAST. 10 maart 2017 verscheen het debuutalbum bij V2 Records. Om dat album te kunnen maken haalde STAVAST ruim 14.000 euro op door crowdfunding. “Fantastisch dat bijna 230 mensen het album al wilden aanschaffen zonder dat ze één noot gehoord hadden. Dat vertrouwen voelt goed”.

stavast

16.15

 

Rootsriders

Rootsriders treedt met hun Tribute2BobMarley liveshows sinds 2006 in de voetsporen van hun muzikale held. De Nederlands/Caribische band betoont eer aan Bob Marley, de legendarische reggaezanger die natuurlijk geen nadere introductie behoeft. Meer dan 500 keer trad deze band op; van Zuid-Afrika en Turkije tot aan de Verenigde Staten en natuurlijk in Nederland. Dit jaar brengt Rootsriders een ode aan het album Exodus, bekend van de hits Jammin’, Waiting In Vain en Turn Your Lights Down Low.

Rootsriders

20.00

 

iM

Twee Hellevoetse singer-songwriters in één band. De één geïnspireerd door David Gray, John Mayer en een vleugje 80’s pop. De ander door Chris Cornell, Jeff Buckley en een druppeltje Paul Simon. Het resultaat mag er zijn: melodieuze pop/rock met soms een diepere laag en soms een blije knipoog. Samen met de twee zangers/gitaristen zorgen een toetsenist, bassist en drummer voor mooie sferen en lekkere grooves.

iM

17.30

 

The Tightropes

The Tightropes zijn opgericht in 2012 en racen sindsdien als een ronkende machine door de Nederlandse muziekwereld. Na de 200 verpletterende shows die ze in bijna 3 jaar tijd gaven, is duidelijk dat The Tightropes niet meer weg te denken zijn uit de scene. Van jazz tot harde bluesrock en van klassiek tot punk, uit alle genres haalden de muzikanten wel iets. Dikke funky blues/rock 'n roll vinden ze zelf.

The tightropes

13.30

 

Potential Criminal

Pleur rap als fundament in een blender met funk, rock en soul. Mix het, schenk het en proef Potential Criminal. De band Potential Criminal heeft haar krachten gebundeld in Arnhem medio 2011. Vanaf daar hebben de muzikanten door de jaren heen hun talenten laten zien op o.a. het Tour de France festival en zijn ze het voorprogramma van Typhoon geweest. De band is voornamelijk Engelstalig, maar hun Nederlandse moedertaal gooit diversiteit in het repertoire.

Potential Criminal

18.45

 

Oost West-Barrière

Live hiphop-band, uit Hellevoetsluis en Rotterdam, rondom rapper Frank 'Graveyard' Kerkhof. Zijn debuutalbum ‘Oost West Thuis Best’ verschijnt eind mei 2017 en op Wallenpop speelt hij met zijn nieuwe hiphop-band een groot aantal van deze tracks. In de nummers combineert OWB typische East- en Westcoast-hiphop met reggae, rock, soul en funk. Opvallend is het smaakvol gebruik van samples in een live-situatie. Het levert een heerlijke mix op van zweverige sferen en dansbare beats.

Oost West-Barrière

12.15

Wallenpop bedankt:

Rootsriders | WP2017 © Roy van den Houten